Ellen Linde Art

Expressing life through creativity

Hårförlängningar

Kategori: Health, Inspiration

Jag började testa olika hårförlängnings metoder i tonåren och har sedan dess testat clips, tejp, keratin och flätning. 
 
Här kommer några råd om du liksom mig alltid söker de bästa hårförlängningarna och metoderna.
 
- Det behövs relativt lite omvårdnad enligt mig, speciellt när man gör det på rutin. Sov med flätor och använd alltid balsam, använd hårinpackning rätt ofta. Arganolja eller annan naturlig hårolja är bra att sätta i några få droppar i längderna av efter varje tvätt, medan håret är fuktigt.  
 
- Kvalitet är det viktigaste på dina hårförlängningar.
 
- Volymen är viktigt för att ge ditt hårsvall en naturlig och vacker look. Poze erbjuder marknadens fylligaste hår, ett paket väger ca 220 gram.
 
 
 
- Olika metoder passar till olika hårtyper.
 
Flätning med hårtrens är ideél för medium till tjockare hårväxt, men även jag som har tunnare skandinaviskt hår har använt mig utav denna metod många gånger. Några få rader av fina små flätningar görs i hårbotten varpå hårtrensen sys på. Om ditt hår är finare behöver du be om att inte lägga flätorna för högt upp på huvudet, eller för långt ut i tinningarna, då detta kommer synas igenom. Flätorna bör inte vara för små, då förlängningarna kommer att sys på dem. Var noga med att borsta enda in till trensens början för att undvika tovor. Denna metod känns väldigt skonsam mot håret.
 
 
 
Keratin exstensions är en metod som görs genom att hetta upp en fin typ av keratinvax i hårteser som sedan fästs nära hårfästet i teser av ditt egna hår. De små hårtesarna delas upp genom hela håret vilket ger ett naturligt svall. Frisören brukar blanda in två olika nyanser av blond i mitt hår för att ge det en naturlig ton. Keratin tas väldigt lätt bort av hos frisören.
 
 
 
 
 
 
Tejp extensions är en metod var en tes av ditt eget hår tejpas fast mellan två tunna förlängningar i tejp. Denna metod sprids också ut i hårfästet vilket ger ett brett hårsvall. Det är enkelt att förnya så snart hårfästet växt för mycket och förlängningarna tål att användas om igen. När du satt i ett löshår med tejpmetoden skall du undvika att duscha inom 48 timmar, detta för att tejpen behöver härda vilket resulterar i ett hållbarare resultat.
 
 
 
- Med Clip on extensions väljer du själv när du vill ha dem inne. Teserna är fast i små clips som man enkelt fäster i hårfästet själv framför spegel. Det är lättskött och rekommenderas inte att sova med. Denna metod är mest skonsam eftersom den inte är permanent.
 
 
 
Några saker att undvika med hårförlängningar:
- När du ducshar bör du aldrig sätta balsam i hårbotten, som kan förorsaka fet hårbotten vilket kan göra så att förlängningarna glider ned.
-Följ alltid rekommendarionerna som ges och ta ut dem med hjälp av expertiser inom området.
 
Kommentera inlägget här: